Velkommen til skolestart høsten 2020!

Lærer hjelper tre elever - Klikk for stort bildeLærer hjelper tre elever Christian Berset/Studio CB

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til skolestart!  Vi gleder oss til å se dere. Skolen starter opp mandag 17. august. Men allerede torsdag 13. august begynner startsamtaler. Her finner du viktig info om skolestarten og smittevern.

Startsamtaler

Alle elever vil motta personlig invitasjon til startsamtale 13. eller 14. august via elektronisk brev til alle VgO og Vg1-elever med foresatte med tidspunkt for startsamtale. For de som ikke har en elektronisk postkasse vil brevet komme som brevpost. Det samme gjelder dersom en ikke åpner brevet i sin digitale postkasse.

Alle Vg2 og Vg3 elever får en SMS med tidspunkt for startsamtale. For Vg1-elever deltar også foresatte. Vi ber om at alle holder av disse datoene.

På disse to datoene vil det være tillatt å parkere på skolens parkeringsplass.

Skjema til bruk under startsamtale Vg0 og Vg1 (DOC, 86 kB).
Skjema til bruk under startsamtale Vg2 og Vg3 (DOC, 85 kB).

Skolestart

Skolestart for alle klasser blir mandag 17. august. Vg0 og Vg1 møter kl 0820, mens Vg2 og Vg3 møter kl 0900. Elevene møter direkte i det klasserommet det blir informert om under startsamtalen.

Når skolen er i full drift (fra 17.8.) vil det dessverre ikke være tillatt for andre enn ansatte og gjester å parkere på skolens parkeringsplass.

Her finner du mer informasjon om skolestart i Viken, bl a om inntak og ventelister, elev-PC, smittevernregler, mm

Covid-19 og smittevern

Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash Vi starter opp skoleåret 2020-2021 slik vi avslutta forrige skoleår. Det betyr at vi befinner oss på gult nivå på trafikklysmodellen. Vi skal legge til rette for et trygt og godt skolemiljø og skolehverdag for alle og oppfordrer alle til å ta smittevernreglene alvorlig. Vi følger sentrale føringer og gjennomfører tiltak på skolen for å begrense smitte i henhold til hvor vi befinner oss i trafikklysmodellen Se info fra udir.

De viktigste tiltakene ved skolestart er:

• Vi skal unngå store ansamlinger av elever og første skoledag mandag 17. august skal elevene møte direkte i klasserommet som de får oppgitt i startsamtalene.
  • Det skal være normal undervisning og klassene skal holde seg mest mulig samlet i det området opplæringen foregår.
  • Klasserommene er åpne i friminutter og spisefri for å unngå store samlinger av elever i sosiale soner.
  • Elevene skal ha faste plasser i klasserommene så langt det lar seg gjøre.
  • Pulter i klasserom sprites og rengjøres av elevene når de er ferdig i rommet.
  • Kantina vil være åpen for salg fra første skoledag med mulighet for å handle mat.  Vi må imidlertid begrense sitteplassene oppstarten for å unngå store ansamlinger. Vi har lagt til rette for 50 sitteplasser med god avstand mellom plassene.
  • Vi vil at elever skal oppholde seg i sosiale soner som tilhører området /avdelingen. Unngå å gå på tvers av soner.
  • Generelt er det viktig å vise hensyn for å unngå smitte ved å holde så god avstand som mulig når du beveger deg i bygget.
  • Sideinnganger fra Osloveien og fra Eikliveien benyttes i tillegg til hovedinngangen.
  • Unngå klemming og håndhilsning.
  • God håndhygiene, bruk såpe og vann alternativt antibac/sprit.
  • Ved symptom på luftveisinfeksjon skal elever og ansatte holde seg hjemme.
  • Hyppig renhold er viktig. Vi firedobler renhold av overflater/berøringsflater og toaletter.
  • Unngå deling av verktøy og annet materiell.
  • Ved nødvendig deling av utstyr og maskiner f.eks på verksteder må utstyret rengjøres etter bruk.
  • Antibac/sprit står ved inngangene, i kantina, på spiserom og i alle etasjer.